workoutsquad.blogg.se

spread the workout and join the squad

Man skulle kunna säga att det är fredag

Kategori: Greta

Det här var den sista arbetsdagen av 6 i rad. Ledig imorgon och sen har jag bara tre jobbskift kvar tills det är sommarlov! Ikväll körde jag ett judopass. Det var väldigt skönt. Lång uppvärmning. Vi kör alltid fotboll som uppvärmning, med lite speciella regler. Ruff, lyft och stämpling är tillåtet. Men det blir självmål om man skjuter bollen i taket. Detta för att skona lamporna i så stor utsträckning som möjligt.

Efter lite newaza randori (knästående kamp), körde vi intervaller. Löpa en kort sträcka med ett kast på tjockmatta som avslut, 10 kast gånger 6. Det var ganska tufft, men det är bra att nöta samma kast 10 gånger i rad för att verkligen få in tekniken. 60 kast alltså. I slutet blev det ännu fler intervaller. Den här gången med valfri styrketräningsövning i 30 sekunder med vila i 20 sekunder, 12 gånger sammanlagt. Kanske krångligt att hänga med, och inte så viktigt egentligen. Men min poäng är – vi körde mycket intervaller idag och intervaller är bra. Förbättrar konditionen. Vilan är väsentlig för att man ska återhämta sig ordentligt. Men vila inte för länge mellan seten! Dels förlorar du kontinuiteten i träningen med för lång vila. Och om du vill gå ner i vikt: kort vila maximerar förbränningen.

//Greta

Kommentarer

  • the one and only CARLITA säger:

    HAHAHAHAH åh så underbart skrivet Greta! Jag satte maten i halsen efter att bara ha läst första stycket MAHAHA! uuuunderbart!

    Svar: Taack! Vad najs att vi har en trogen läsare som du x)
    Robert och Greta

    2013-07-11 | 22:39:02

Kommentera inlägget här: