workoutsquad.blogg.se

spread the workout and join the squad

Vegotips #2

Kategori: Greta

Min följetång fortsätter med ett enkelt recept, nämligen det jag åt till middag idag. Det blev gott och mättande och räckte till två matlådor också. Det är svårt att redogöra för precisa mått av ingredienserna, så måltiden kan inte exakt replikeras. Men förhoppningsvis kan det inspirera till att du känner för att laga vego-gryta inom en snar framtid. En del av ingredienserna går att byta ut mot nyttigare alternativ, eller slopa helt, beroende på smak eller vad du följer för diet. Till exempel älskar jag och använder mig av vitt basmatiris, men det går så klart lika bra att laga med fullkornsris/råris.

 


 

Gretas middag 21/8

1.     Sätt på en kastrull ris, glöm inte att salta och strö gärna i rätt rejält med mald kardemumma.

2.     Lägg ett par skedar margarin i pannan och stek en liten, hackad, gul lök. Hög värme.

3.     Sänk värmen. Efter ett tag, lägg i en strimlad, röd paprika. Efter ytterligare ett tag, lägg i en halv, skivad zuccini.

4.     Strö över torkad eller färsk ingefära. Håll koll på riset så det inte kokar över.

5.     Sen, 2 dl crême fraiche, en stor näve frysta ärter, 200 g svarta bönor från en tetrakonserv och kryddor efter behag. (Paprikakrydda, chili, HONUNG!, buljongtärning/örtsalt).

6.     Höj värmen och låt koka i ett par minuter. Kan behövas en skvätt vatten, smaka av och fortsätt krydda tills det är delikat.

 
 Smaklig måltid!
 
//Gretchen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: