workoutsquad.blogg.se

spread the workout and join the squad

Gasque 2013

Kategori: Greta

Usel uppdatering mest på grund av lathet, men även nollning och pågående hemtentamen. Det tränas flitigt i alla fall, mer information om periodiseringen kommer. Bjuder i alla fall på en festlig bild på oss från en sittning i fredags!
 
 
//Gretchen

Nu kör vi tjejer

Kategori: Greta

Jag älskar att inspireras av kvinnor som tränar. De jobbar hårt för att uppnå resultat, och jag är mäkta imponerad av den otroliga fysik vissa individer uppnår. Det är härligt att det vältränade idealet kommer tillbaka, eftersom det uppmuntrar till en mer hälsosam livsstil. Det enda jag stör mig på inom den kvinnliga fitnessmodell-världen är att det är så väldigt förekommande med fake boobs. Har skrivit om det förut, och efter lite mer research och fräscha bilder kommer jag säkerligen att ta upp ämnet igen. Håll utkik efter en till bröst-rubrik! Nu ska jag langa lite inspirerande bilder. Modellerna har olika kroppstyper, och vissa har bröstimplantat medan andra inte har det. Jag anser att alla är vackra, och bilder som dessa motiverar mig att ta i lite extra på gymmet!
 
 
 
 
 
 
Jag är medveten om att många av bilderna som publiceras här är väldigt sexuellt anspelande. Det tycker jag att de får vara. Precis som kvinnor har rätt till sin kropp - t. ex. att göra bröstförstoringar eller inte, träna eller inte, äta choklad eller sparris - så har vi också rätt till den sexualitet vi än har, och hur/till vilken grad en vill uttrycka den.
 
//Greta

En eloge

Kategori: Greta

Vilka starka klasskompisar jag och Robert har! Idag var det dags att träna ben, och då hakade de här snygga brudarna på. Squats och marklyft med tunga vikter. Jag blev imponerad av hur bra form de båda har i övningarna och hur starka de är, men mest glad över deras insikt att de är starkare än de trodde. Tjejen till höger trodde att hon skulle få köra squats på 15 kg, men de två sista seten klarade hon 55 kg utan problem. Jag älskar att träna med vänner och pusha varandra. Får se om jag fortfarande ses som en vän då träningsvärken smyger sig på imorgon ...

Otroligt bra kämpat idag!
//Greta

Smakar Snickers!

Kategori: Greta

En snabb uppdatering. Måste bara berätta hur otroligt goda de nya proteinbarsen blev! Använd smaken "vanilj/våffla" på pulvret, och följ vårt recept! Ni kommer inte att bli besvikna. De smakar godis. Fast de är nyttiga - perfekt näringsinnehåll för post workout!
 
 
Idag har stora delar av dagen ägnats åt plugg, men strax efter kl 18 smsade Robert och frågade "Gymmet kl 19?". Och efter vilodagen igår kan man ju inte säga nej till bröst-, triceps- & axelträning. Det gick helt ok, och jag vann över Robert på push up challenge, hehe. Fast jag har ett rejält försprång eftersom jag kör från knä och Robert från fötter ... Men det är kul att inte kollapsa först i alla fall.
 
Jag har börjat träna axlar nu igen, efter min rehab. Det går ganska bra. Har fortfarande känningar, men jag kör aldrig vissa övningar och så höga vikter till den grad att det gör ont. Nu väntar en ny vecka med mer plugg, nollning och träning. I kylen står en stor tallrik nya proteinpannkakor som jag lagade i morse. Med hallonsmak på proteinpulvret, jättegott!

Proteinpannkakor

Kategori: Robert

 
De är goa, och dessutom tycker inte Greta att jag är tillräckligt bra för att vända pådem. Därför satt jag mest och kollade på. "Men du bar ju all mjölk hit från affären" sa Greta vilket för att jag inte ska känna mig otillräcklig.
 
Ingredienser:
3 dl proteinpulver (vanilj/våffla)
3 dl grahamsmjöl
lite salt
12 dl mjölk
6 ägg
smör
 
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke
2. Häll i hälften av mjölken och vispa lite. Häll i resten av mjölken.
3. Kläck i äggen och vispa.
4. Stek pannkakorna i smör i stekpanna.
 
Understooood???! Fantastiskt att jag skriver hur man gör när jag bara tittar...
 
Peace (work)out!
 

Proteinbars på kylning 2

Kategori: Robert & Greta


Ytterligare en bak-afton. Men dagens proteinbars känns nästan roligare att vänta på eftersom vi har en ny smak på proteinpulvret och dessutom ändrat receptet lite. Lagt till maltodextrin och mer nötter än förra gången. Hoppas att de blir lika goda om inte godare. De innehåller i vilket fall mer kolhydrater och kalorier än förra gången. Det gillar Robert som bulkar. Vi uppdaterar receptet här för er som vill prova!

Ingredienser:

5 dl proteinpulver vanilj/våffla

1,5 dl maltodextrin

2,5 dl havregryn

Ca 1 dl vatten

300 gram jordnötssmör

Lite honung

1 msk vaniljsocker

150 gram valfria nötter (naturell nötmix)

Mörk choklad. Efter behag.

 

Gör så här:

* Blanda ihop de torra ingredienserna + honung och jordnötssmör i en stor skål.

* Tillsätt lite vatten i taget och rör med händerna tills smeten blivit kladdig och väldigt fast (nästan hård).

* Bred ut smeten på en skärbräda.

* Smält chokladen och bred ut den över smeten, räffla med en gaffel.

* Ställ in brickan i kylen tills smeten stelnat och skär den sedan i 20 st bars.

 Roberts tur att knåda
 "Tillsätt lite vatten i taget och rör med händerna tills smeten blivit kladdig och väldigt fast (nästan hård)"
 
Våra senaste inköp från Proteinhörnan i Uppsala. De har väldigt trevlig personal som alltid skickar med något extra. De konkurrerar med Gymgrossisten och de gör det bra! Proteinpulvret smakar väldigt bra och kostar lika mycket som Whey80. Idag fick vi smakprover på kommande proteinpulver. Smultron bland annat, blir spännande att prova! Förra gången fick vi en varsin shaker som ni ser Greta hålla i på näst sista bilden. Något könsstereotypiska färger...
 
Peace (work)out!
 

Periodisering

Kategori: Robert

Just nu kör jag en periodisering som går ut på att växla mellan explosiva och långsamma repetitioner. Ganska annorlunda och för mycket vila för min smak än så länge. Läs upplägget här: http://www.simplyshredded.com/the-need-for-speed-accelerate-your-muscle-growth-by-manipulating-the-speed-of-your-reps.html