Proteinbars på kylning 2
Kategori: Robert & Greta
Ytterligare en bak-afton. Men dagens proteinbars känns nästan roligare att vänta på eftersom vi har en ny smak på proteinpulvret och dessutom ändrat receptet lite. Lagt till maltodextrin och mer nötter än förra gången. Hoppas att de blir lika goda om inte godare. De innehåller i vilket fall mer kolhydrater och kalorier än förra gången. Det gillar Robert som bulkar. Vi uppdaterar receptet här för er som vill prova!
Ingredienser:
5 dl proteinpulver vanilj/våffla
1,5 dl maltodextrin
2,5 dl havregryn
Ca 1 dl vatten
300 gram jordnötssmör
Lite honung
1 msk vaniljsocker
150 gram valfria nötter (naturell nötmix)
Mörk choklad. Efter behag.
Gör så här:
* Blanda ihop de torra ingredienserna + honung och jordnötssmör i en stor skål.
* Tillsätt lite vatten i taget och rör med händerna tills smeten blivit kladdig och väldigt fast (nästan hård).
* Bred ut smeten på en skärbräda.
* Smält chokladen och bred ut den över smeten, räffla med en gaffel.
* Ställ in brickan i kylen tills smeten stelnat och skär den sedan i 20 st bars.



